Waarom huurt u geen professionele schilder in en verfraait u uw woning zelf?

Het moment is aangebroken dat u niet langer kunt kijken naar uw verbleekte en gebarsten muren. Je wilt het zo snel mogelijk oplossen door je kamer, misschien zelfs je hele appartement, opnieuw te verven of te behangen. Maar hier rijst de vraag, die uiteindelijk het verschil kan maken voor de uiteindelijke kwaliteit van het werk. Veel mensen denken dat een paar kwaststreken en een rolbeweging over de muur voldoende zijn. Maar het moet gezegd dat er verschillende redenen zijn om een professional te boeken voor een muurschilderbeurt.

Wat te overwegen alvorens te schilderen?

Iedereen kan een woonkamer schilderen, je hoeft niet naar de kunstacademie om het te doen. Maar het verschil kan zitten in de kwaliteit en de snelheid van het werk. Daarom loont het vaak de moeite om iemand in te huren die er zich op toelegt.  Er is nog iets om over na te denken – er zijn veel kleuren voor muren, dus u moet de juiste keuze maken. De fundamentele vraag is of u het interieur of het exterieur gaat schilderen. Verven voor buiten hebben andere eigenschappen, ze zijn beter bestand tegen weersinvloeden. U moet ook rekening houden met de ondergrond waarop u de verf gaat aanbrengen. Elk materiaal is geschikt voor een ander materiaal en als u de verkeerde combinatie van verf en ondergrond gebruikt, kunt u eindigen met een onprofessioneel geschilderde muur en, nog belangrijker, weggegooid geld. Het is voordelig om al in het stadium van de verfkeuze een verfspecialist in de arm te nemen, omdat deze u praktisch advies kan geven bij het kiezen van een muurkleur.

Redenen om een professionele schilder in te huren

Als je de kennis, ervaring en energie hebt om te schilderen, ga er dan voor. Maar hier zijn een paar redenen om iemand te betalen om het voor u te doen:

  • Je hoeft je niet bezig te houden met een lange voorbereiding. In plaats daarvan, controleer je gewoon met de schilder of hij alles goed doet. Iedereen weet waarschijnlijk dat je, om geen rommel te maken, alles moet afplakken met een soort bescherming, plakband over schakelaars, deurlijsten, diverse sierlijsten en alles wat je niet met verf wilt bedekken. Het is waarschijnlijk het vervelendste deel van het hele schildergebeuren, maar als u niet wilt dat de muurverf overal anders zit dan op de muur, is het noodzakelijk. Als u een vakman inhuurt, hoeft u hen niet eens uit te leggen wat ze moeten afdekken zodat ze er niet overheen schilderen, het belangrijkste is dat u zich er geen zorgen over hoeft te maken.
  • Laat de keuze van de producten over aan een meer ervaren persoon. Een schilder die al enkele jaren schildert, zal zeker meer weten over wat wel en wat niet te gebruiken. Dat bespaart u rondrennen in winkels en vragen stellen aan niet zo ervaren verkopers. Schilders kunnen u ook vertellen hoeveel verf waar realistisch is en kunnen u praktisch advies geven, niet alleen wat er op de verpakking staat. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste methoden en producten, zodat u er zeker van kunt zijn dat wat gebruikt zal worden, werkelijk het beste is wat u kunt krijgen. Het is belangrijk om vóór het eigenlijke schilderen contact op te nemen met de schilder, omdat deze dan in ieder geval ook weet met welk type muurverf hij of zij moet werken en zich daar beter op kan voorbereiden.
  • De professional heeft al het materiaal dat hij nodig heeft. Dus nogmaals, je vermijdt situaties waar je aan het schilderen bent en plotseling meer gereedschap nodig hebt. Daarom ren je snel naar de winkel en weer kost het alleen maar meer tijd en geld. Een schilder die al lange tijd schildert, zal na het eerste bezoek aan uw pand precies kunnen brengen wat hij nodig heeft. Dankzij dit, zal hij niets achterhouden. En u hoeft tenminste niets te kopen dat u maar één keer gebruikt en dat vervolgens een paar jaar ruimte in uw kelder inneemt.
  • Een goede schilder weet hoe hij de ondergrond moet voorbereiden. Ook hier berust zij op de kennis en ervaring van een vakman. Elke muurverf stelt andere eisen aan de ondergrond. Sommige kunnen over de vorige verflaag worden aangebracht, voor andere moet de vorige verflaag worden verwijderd. Om het gedoe van het lezen van instructies, artikelen op het internet en het vragen aan vrienden te vermijden, kunt u een schilder inhuren. Hij of zij zal meteen weten wat te doen en zal u graag helpen. Dit zal ook een betere verfkwaliteit garanderen, wat zeker zeer belangrijk is bij het schilderen van de ruimte waarin u gaat wonen.
  • Een professional ziet wat jij niet ziet. Het is helemaal niet dat je de belangrijke dingen niet opmerkt. Het komt gewoon door zijn ervaring. Vanaf de voorbereiding voor het schilderen, kunt u procedures tegenkomen die u niet zult begrijpen. Het is perfect in orde, hij doet gewoon zijn werk op een manier die zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt en al het andere meubilair in de kamer in de best mogelijke staat houdt. Voel je vrij om hem vragen te stellen over alles wat je niet begrijpt.
  • Als de schilder er een puinhoop van maakt, moet dat niet jouw probleem zijn. Goede schilders ruimen alles netjes op en maken uw appartement weer zoals het was toen ze begonnen met schilderen. De besten zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat na het schilderen gewoon de tape wordt verwijderd, de beschermfolie wordt ingepakt en er verder niets meer hoeft te worden gedaan. Dit hangt natuurlijk af van de overeenkomst met de schilder, want er zullen waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht voor het schoonmaken van het appartement en het vegen van verf van plaatsen waar die niet hoort te zitten. En hij moet het appartement in een zodanige staat brengen dat het ten minste gedeeltelijk bruikbaar is, als het schilderen een paar dagen duurt. Dit zal het geheel aangenamer maken, want als u na een dag schilderen de plaatsen waar u gewerkt hebt nog gedeeltelijk moest opruimen, zou u waarschijnlijk van vermoeidheid en woede al gauw de muurverf met het gereedschap weggooien.
  • Je hebt een zeer nauwkeurige gok over het werk. Het ergste aan schilderen is dat je niet weet wanneer het allemaal voorbij zal zijn, vooral als er complicaties zijn buiten het schilderen zelf. U en de schilder zullen in het begin bespreken wanneer de klus moet worden geklaard, hoeveel het zal kosten, wat er allemaal zal gebeuren, misschien kan hij zelfs plannen welke kamer hij wanneer zal schilderen. Dit zal u een heleboel dingen gemakkelijker maken, omdat u alles rond het schilderij, maar ook daarbuiten, veel gemakkelijker kunt organiseren.

Naast deze tips, nog een laatste advies. Zorg ervoor dat u het bedrijf van de schilder controleert voordat u met het werk begint. Vraag naar verslagen van eerder werk of recensies van andere mensen om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitsdienst koopt. Probeer geen geld te besparen door de goedkoopste dienst te zoeken. Daar maar stijgt het risico dat alleen uw appartement voor zal dienen als een oefenterrein voor beginnende schilders of niet-professionelen. Let ook op de organisatie van het werk en of ze schoon komen, met schoon gereedschap, want dit verraadt veel over een bepaalde schilder.

Of u de verf nu zelf op de muur aanbrengt of het door mensen laat doen, de kwaliteit en de precisie van het werk moeten voorop staan. Het is immers niet leuk om in een appartement te wonen dat slecht geschilderd is.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

×

 

Hello!

Write us what you need and we will get back to you. Best wishes BlueStork.

× Free Quote